Søk
  • Anders

Sayonara!

Dagen er kommet og man kjenner seg nesten litt ordknapp her man skal legge igjen noen ord til dere der hjemme. Det er helt uvirkelig for oss at det snart er 3 måneder siden vi kastet loss fra Åsgårdstrand. Det er en merkelig følelse hvordan en enkelt seilas kan virke som en evighet når reisen under et knapt kjennes ut som et kjapt blunk. Nå står vi her klare for å krysse Atlanterhavet liksom... 2700 nautiske mil skal tilbakelegges i et strekk - det tilsvarer hele distansen vi har seilt til nå! Det er en spent gjeng som står i marinaen i Pasito Blanco, samme marina som vi for 4 år siden stod og kjente på samme følelsen. Vi skal nå ringe hjem for noen siste motiverende og kanskje rørende ord før vi setter kursen mot åpent hav.
Vi ser for oss en 17-19 døgns seilas. Sist gang brakte «Sam» oss over på 18 døgn og 19 timer, noe vi var veldig fornøyd med. Sayonara er en raskere båt og vi håper derfor på en enda raskere kryssing, men her er det vinden og havet som bestemmer, ikke vi. Det blir mange dager uten kontakt med omverden. Fra vi går fra kai tar det snaut en time før vi er utenfor mobildekning. Det er mange kjære der hjemme som tålmodig må vente på en telefon fra Barbados om snaue 3 uker. Vi har lastet inn filmer og musikk, kjøpt bøker og sjokolade, vi skal tenne 2 lys, skrape flax-kalenderen og kanskje smugtitte litt i julestrømpa. Vi skal klare å få dagene til å gå.
Forventningene er mange. Vi håper på å se hval, vi håper på gunstige vinder, vi håper å få seilt Gennaker, vi håper på god stemning, vi håper på sol og varme, vi håper tiden går fort, men ikke for fort. Forventninger er skummelt, men også en naturlig del av oss. Forventninger er på mange måter å sette drømmer til virkelighet. Det er noen hjemme som også sitter med forventninger. De forventer at vi kommer trygt frem. Vi anser ikke denne reisen som skummel og er lite nervøse for at noe skal gå galt, samtidig respekterer vi at det for mange kan virke som en ganske skummel reise å ta. Trøsten til dere er at det er flere tusen seilere som gjør dette hvert år og det går sjeldent galt.Vår satellitt-tracker sender ut punkter hvert 30. minutt, så det er mulig å følge oss på reisen og se når vi nærmer oss den andre siden.

«Til mamma. Ikke iverksett alle nødetater om et av punktene ikke kommer til tiden eller om høyde over vann (ALT) viser -5 meter. Det er teknologi vi snakker om her, den er ikke alltid til å stole på. Bare tenk at det går bra, vi har det bra.»

Vi krysser fingrene for fair winds og en behagelig seilas. Vi gleder oss veldig til å heise seil, og det skal bli godt å kjenne Barbados sin hvite sand mellom tærne. Det blir ingen «Driving home for Christmas» denne gang - Vi snakkes på den andre siden. Sayonara! Trym, Martin, Sondre og Anders631 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle