Søk
  • Martin V

"Playa null sol"

Vi kastet tampene og tok farvel til våre nye svenske «Polare» ombord i «SY GAIA». Etter å ha hentet vårt nyoverhalte seil og gjort unna litt annet småfiks var både vi og Sayonara klare for å reise videre.


Under vårt opphold i La Coruna har det vært mye prat om autopilot og hvordan den spiller en viktig rolle om bord. Man skulle nesten tro autopiloten vår ønsket å spille litt kostbar. For på vei ut fra havn ville den rett og slett ikke starte opp. Vi hadde gjort noen justeringer som tydelig ikke var til det bedre og tullet med systemet. Vi tok derfor inn til den andre havnen i La Coruna for å ta en titt på det (kunne jo ikke gå tilbake, det hadde vært litt flaut). Senere på kvelden dro vi ut for å ta en kalibrering av systemet (som forklarer det flotte sporet på bilde). Autopiloten så nå ut til å fungere igjen - for en lettelse!

På vår 18 timer lange etappe kom vi oss omtrentlig 85 nautiske mil. Mye vind og motsjø ga dårlig med søvn i løpet av natten, men det er jo bare en del av leken. Store flokker med delfiner ga godt selskap på nattevaktene der de spratt rundt båten som om vi var et leketøy. Lurer på hvem som finner størst glede i dette - oss eller delfinene?

Ett fascinerende værfenomen dukket også opp på radaren vår ved flere anledninger, «Squalls». Det er en kraftig økning i vind og mye regn, men med kort varighet. Noen ganger klarte vi å navigere oss utenom det, andre måtte vi reve seilene for å unngå unødvendig slitasje på seil og rigg. Siden dette dukker opp på radaren vår er det forholdvis lettvint å foreta nødvendige forberedelser. «Sjøhesten» på bilde viser hvor tydelig dette været vises på Garmin-plotteren vår.

Vi har nå kommet til Muros i Spania. Fiskelandsbyen viser seg ikke fra sin beste side, da det er ett voldsomt regn og kraftig vind. Det er faktisk så ille at Sondre har valgt å reise en tur til Bergen i håp om bedre vær…..

Anders og undertegnende seiler videre mot Portugal i morgen og satser på varmere vær når vi ankommer Porto en eller annen gang i løpet av fredag morgen.
157 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle