Søk
  • Martin V

Frankrike vil ha oss!


Vi kom oss (omsider) ut av Frankrike. Det var jo en gledens dag etter all «motgang» vi hadde hatt så langt. Guernsey var et artig sted! Og som de kultursøkende kara vi er endte vi på samme italienske restaurant to dager på rad. Drakk det samme og spiste det samme. Vertskapet var utrolig hyggelige og spanderte øl på bordet. De synes det var stas at vi hadde seilt helt fra Norge og jabbet om hvor tøffe vi var! Klart vi ble sjarmert og kom tilbake. Senere skjønte vi at det var titals av norske seilere på øya hvert år og at vi ble utsatt for et aldri så lite salgstriks.. Men bare det å møte mennesker som snakket Engelsk gjorde stedet verdt å besøke, og nok en gang trekker vi en linje til hvor godt det var å forlate Frankrike. Det var faktisk så bra at vi tok beslutningen om å hoppe over Brest (i Frankrike), forså å sette kursen over Biscaya og rett til Spania!

Vi handlet for 4 netter, vinket hade til våre nye svenske venner (som vi lå ved siden av på Guernsey) og satte kursen mot åpent hav! Men... Frankrike er ikke klare til å gi slipp på oss helt enda! Etter ca 10 timers seilas, i det som er blitt vårt mest nærliggende, stampende motsjø. Så revner søren’mæ Genoaen. I et behersket tempo med et lite snev av desperasjon forsøker vi å rulle den inn før den tar mer skade. Så ryker søren’mæ rulla også... Da ligger vi der da i mørket og selvfølgelig i stampende motsjø, med et revnet forseil på 50 kvm og ingen måtte å rulle det inn på. Anders frem på dekk, røsker og drar, så sannelig kommer den ned. «Det var mye lyd» kom det fra Martin.

I skrivende stund sitter jeg her i båten med soloppgang i horisonten. Stormfokka er heist i 5m/s og det er stampende motsjø. Jeg nyter synet av Frankrikes langstrakte kyst, der den bader i morgensol. Det er bare å venne seg til den, for vi er på vei mot Brest (i Frankrike).26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle