Søk
  • Martin V

Djevelens dansegulv - Bay of Biscay

Takk for nå Frankrike! Ferdig med baguetter, dårlig engelsk og labert vær!

Vi droppet Brest og satte seil mot La Caruna. Selvom genoaen revnet litt på veien fra Guersney til Brest, så virket været å passe bra for den seilføringen vi hadde til rådighet. Stormfokk og storseil fikk duge. Mat hadde vi allerede beregnet og værvindeut så bra ut. Anders gjorde en provisorisk reparasjon på genoaen, men vinden var så vekslenede at vi ikke vurderte å teste håndverket hans. Mulig den skal sees over av noen med bedre redskap på land i Spania.


Endelig skulle vi krysse det beryktede «Djevels dansegulv». Sjømannslitteraturen vi har lest på veien snakker alle om det forferdelig været som kunne dukke opp her, men Sayonara tok sjøen godt og det ble en fire døgns seilas fra Guernsey til La Coruna.

Været ble som forventet, ingen stormer i sikte, men det har banket og slått litt. Det har tidvis vært kraftig vind, men aldri mer enn at det har vært overkommelig. Det første døgnet bød på mye kryss, men med vår seilføring har dette passet bra.

Fiskelykken på turen har vært heller laber, så noe selvfangst i panna kan vi ikke skryte av. Eneste bekjentskapet vi har gjort underveis har vært med franske fiskere som klarte å lire av seg tre engelske ord «Working the fish» med ønske om at vi endret kurs. Nå ser vi frem til rolige dager langs den spansk/portugisiske vestkysten. Gradestokken viser 18 grander og solen smiler til oss i dert vi er på vei inn til havn.Nå skal dama vår få en velfortjent vask. Det er rart hvor mye gutta gleder seg til å vaske båt, utstyr og tøy. Vi har nok salt til maten for resten av turen om vi hadde ønsket! Ellers så blir det fint å kunne spise ett måltid uten å jakte på maten mens den danser rundt på bordet. Regner med vi tar noen «cervesas» og feirer milepælen - Vi har krysset «Bay of Biscay».


Vi har forsøkt å ta noen sjumilssteg mot varmegradene og kanskje tar vi nå igjen andre langturseilere med samme mål for øyet som oss?
223 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle