Søk
  • Martin V

Danmark - Tyskland - Belgia

Veien fra Rødvig og nedover var veldig fin, men ikke gå der om natten. En utgravd snirklete vei med provisoriske staker uten lys eller refleks. Det var en sjarmerende seilas og vi klarte nesten å komme oss inn til Kalvehave i dagslys


Kalvehave - Vordingborg

Opp om morgen for å begi oss videre nedover. Vi hadde sett oss ut ett par plasser på veien, men grunnet kraftig vind rett i mot, lav fart og frykt for at propellen ikke var godt nok montert valgte vi å snu ett stykke på veien for å heller fortsette når været bedret seg.

Vordingborg lå rett rundt hjørnet og virket som en fin plass å ligge ett par dager. På bakgrunn av værmeldingen valgte vi å bli her ett par dager. Middagen og noen øl ble fortært i byens gågate.


Siden vi nå hadde god tid var det flott å kunne ta fatt på den første treningsøkten på turen. Både Anders og Martin fikk logget noen kilometer på fine turstier. Ellers ble dagen brukt på handling, impellerbytte og sightseeing. Vordingborg er en sjarmerende liten by med mye histore. Med en gammel festning som ligger mellom havnen og sentrum.

Det ble sen avgang på onsdag, men vi kom oss avgårde i seks-tiden og satte oss mål om å seile non-stop til Kiel. Innseilingen til Kiel ble gjort sammen med Color-Line på morgenen. Den opprinnelige planen var å ta en natt i Kiel, men farten var god gjennom natten og det var smidig å komme seg inn i slusen til Kiel-kanalen. Vi tok fatt på kanalen med det samme og begynte på de 50 nautiske fra øst til vest i Tyskland. Det var mye skipstrafikk igjennom kanalen og mye containerskip. Langs kanalen var det grønt og frodig og det føltes til tider ut som å være på Amazonas. Vi hadde tenkt å ta ett stopp på veien, men været var fint, det var ingen havner som så fristende ut og det gikk radig. Vi rakk gjennom kanalen på ca. 8 timer og la til kai i skumringen rett innenfor slusen.


I tiden fremover har vi skjønt at tidevann kommer til å være en viktig faktor. Reisen fra Brunsbüttel til Cuxhaven tok ett par timer og vi fryktet noen knop motstrøm da vi ikke hadde fulgt helt med i timen, men vi kom oss inn til Cuxhaven før dette inntraff.

Forskjellen på flo og fjære i området var på ca.3,5 meter og store deler av området vi seilte i ville være tørt i løpet av noen timer. Cuxhaven ble ett kort stopp for handling av mat, vask av båt og klargjøring til den neste etappen som går til Frankrike. Grunnet ugunstige vindforhold om noen dager, så valgte vi å sluke noen sjømil og seile non-stop frem til vinden møter oss.

Vi har kjørt 4-4-4 timers nattevakter (4 timer på vakt, 4 timer søvn og 4 timer sovende bakvakt) Nattevaktene har gått fint og endelig litt varmt vær! Shortsen er endelig på og det er god stemning ombord med deilig medvindseilas i 6-8 knop går dagene fort!

Vi har nå seilt 2 døgn og satte bena på land i Oostende i Belgia.78 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle