Søk
  • Martin V

Atlanterhavet del 1

Oppdatert: 16. des. 2019

I skrivende stund er halve Atlanterhavet tilbakelagt og vi kan se tilbake på fine vindforhold og stort sett godt vær. Noen lokale regnbyger med mye vind, men båt og mannskap har kommet ut av det uten varig meen.

Seilasen så langt vært mye mer sosial enn sist kryssing. Dialog med franske roere og seilere har vi hatt, samt at en rekke lasteskip som har passert oss. Mot ingen båter sist.

Vi er i hvert fall taknemmelige for at vi ikke ror over dammen. Gjengen på fem pers hadde håp om å ro over på under 50 dager og var misunnelig på bo-komforten vår ombord. Hyggelig gjeng som var ved godt mot og håpet å feire nyttår i Karibien.

Er du mer nysgjerrige, så kan du sjekke ut: https://www.facebook.com/AtlanticExpedition2019/Våre kjente underholdere, delfinene har vært med oss ved ett par anledninger, men flyvefisken er de mest sosiale dyrene på turen (uten tvil). Fascinerende hvordan evolusjonen har skapt slike vesner. Vi har hatt god tid til å diskutere og studere disse skapningene. Både på langt hold og nært hold, da de til stadighet ligger til steking på dekk. Noen er små som sild, mens andre har størrelse som en over middels fisk i Oslofjorden. Spise de, det har vi ingen planer om, for godt lukter de ikke der de ligger til tørk...

Anders er forøvrig den eneste ombord som har sett hval, men til gjengjeld fikk han ett skikkelig show. Vi håper derfor på flere slike anledninger! Ellers så er det noen ulike slag av sjøfugl sol nysgjerrig flyr over oss for en titt mellom jakten på mat. Flere kraftige napp i fiskesnøret, men kun en rakker har endt ombord. Til gjengjeld var det en veldig god matfisk!

Trym hadde jobben med dra inn og filteret beistet på ca. 4-5 kg. Dorado og gullmakrell var begge forslag på type fisk, men Mahimahi som er en type dorado virker å stemme. Ett godt måltid på hele mannskapet.


Livet ombord går sin vante gang. Vi sover, spiser, prater skit, hører på musikk og podcaster, leser bøker, tester hverandre i quiz og håndstyrer. Bedagelig gjeng på tur med andre ord.

Vi er veldig godt fornøyd med fremdrift og veivalg. Mange av ARC-seilerne og en rekke langturseilere som dro 3-4 dager før oss har vi tatt igjen og vi ser at de mest optimistiske ombord er nærmest på vårt veddemål om tiden det tar å krysse. I skrivende stund har vi ett håp om å nå Barbados før det har gått 17 døgn.

La oss håpe at vi har tilsvarende vindforhold på andre halvdel av seilasen.

Stillebelter har vi unngått, i motsetning til flere av båtene som ligger lengre sør som vi har hatt dialog med.278 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle