Søk
  • Martin V

Øyene i det Sørlige Karibia

Det er i skrivende stund over to måneder siden vi fikk landkjenning etter atlanterhavskryssningen. Det har vært lite skriving fra oss ombord, men dere skal vite at det ikke er av mangel på ting å skrive om! Det har rett og slett vært så mye hygge og så mye bra besøk de siste månedene at skrivingen har blitt lagt til side for en stund. På tiden vi har vært her nede har vi hatt besøk av Raymond, Øyunn, Marius, Henrik, Jørgen, Patrick, Kaia, Oda, Håvard og mine foreldre, Ellen og Terje. Det har vært utrolig hyggelig, moro og minnerikt å ha dere alle på besøk! Det er godt å få spedd på med nye samtaleemner, ideer og gjøremål. Det har vært noen bra måneder i det sørlige Karibia. Til dere som har fulgt med på vår Garmin-sporing har dere sikkert lagt merke til at vi har hoppet mye mellom Martinique, St.Lucia og St.Vincent og Grenadinene. Av praktiske hensyn til hva som gjelder av framkommelighet for våre gjester har vi gjort oss godt kjent med farvannet rundt disse øyene.
Le Marin på Martinique har vært vår faste «mekke-havn». Marinaen innehar alle de faciliteter du kan drømme om i en og samme havn. Seks båtbutikker, to riggeverksteder, to mekaniske verksteder, flere seilmakere, flere elektronikkeksperter og egen kjøle/aircon-spesialist. Ett sant mekka når behovet melder seg. Litt fiksing på turen må man jo regne med, så vi har hatt noen dager her i løpet av de siste månedene.

Videre sørover har vi vært innom Rodney Bay på St.Lucia. Her har vi hatt noen stopp på veien både sørover og nordover. En godt flott marina med gode shoppingmuligheter for de mange turistene som ferierer her. Dette har ikke vært vår favoritt på turen, men har likevel skapt noen uforglemmelige minner fra tiden med Henrik, Jørgen og Marius ombord! For å utdype noe kan vi nevne «Happy hour» og Karaokebar.

Vårt neste stoppested på St.Lucias vestkyst er også vår mest besøkte plass på turen. Marigot Bay med orkesterplass på brygga til Chateau Mygo som for oss nordmenn er spesielt hyggelig å ankomme. På restauranten til norske Truls har vi blitt godt kjent de ulike driverne og hatt mange bra kvelder med ulike langturseilere og andre originaler. En flott plass med god «Karibia vibbe»!

Soufriére ligger noen nautiske min lengre sør på øya, ja nesten helt syd. Her fikk Anders og jeg vist hvilke «norske fjellgeiter» vi er når vi skulle bestige toppen av Petit Piton. Guiden vår mente at turen er for «real men» i motsetting til Gross Piton som kunne gåes av kvinner og barn. Denne turen gikk vi sammen med Helene og Christian, våre nye venner fra båten «Tippolo», som er på samme rundtur som oss. Klatringen begynte på stranden og ble en bra økt med sine 743 høydemeter. En flott tur med flott utsikt, fin natur og godt selskap.


Bukta kunne også skilte med en rekke fossefall, men svært få av de kan anbefales som nevnt i «reisebrevet fra Marius». Den botanisk hagen i byen var verdt en visitt og den inneholdt også den fineste fossen i området.

Neste øy på veien sørover er St.Vincent som vi har streifet innom to ganger på turen. Første gang i Wallilabou som er bukten Jack Sparrow så elegant går i land fra toppen av masten på sin sunkede «skute» i den første «Pirates of the Carribean» filmen. Vi hadde blitt advart om å dra dit da en tysk langturseiler hadde blitt drept her i 2016, men vi er av den oppfatning av så lenge man ter seg, så går det nok bra! Her hadde vi ett stopp for å snorkle, titte på et heller primitivt «POTC-museum» med laminerte bilder av karakterene i filmserien og en tur opp til en liten foss. Ett greit stopp for en natt, men vi ble aldri noen gjengangere ved denne plassen.

Young Island er det sørligste stoppet vi hadde på St.Vincent. Øyen ligger rett utenfor Blue Lagoon. Området er veldig godt for snorkling med masse fisk og vi fikk vårt første møte med Baracuda på turen. Young Island er en liten øy som har vært brukt som festning under de mange krigene mellom europeerne gjennom tiden. I dag tjener øyen kun som turistmål, men vi var heldigvis alene på øyen og vi fikk oss en fin trappe-økt opp for å ta sundowneren i flott solnedgang.

På vår videre ferd sørover kommer Bequia hvor vi blant annet feiret jul. Port Elisabeth er en fin plass pakket med båter på anker og moring. Her krydde det av norske langturseilere i julen og vi hadde mange hyggelige dager i bukten i løpet av turene i sør. I hovedsak har våre aktiviteter her vært bading, snorkling, wakeboarding, SUP-boarding og gåturer i både by og terrenget.

Mystique er en privateid øy kjent for tilbaketrukne kjendiser og rikmannnsfolk som setter pris på privatlivet. Øyen er derfor delvis stengt for turister, men Basils bar på Mystique er kjent for bra nyttårsfeiring, så da måtte vi selvfølgelig dit! Det var trangt om plassen der, men vi fikk skvist oss inn, så det var tydelig at flere hadde hørt det samme ryktet. Bukta krydde av skilpadder og fisk, så vi hadde våre timer i vannet her også. Ingen kjendiser å se på Basils Bar, men dette satte ikke noen demper på feiringen av det nye året!Så har turen kommet til stedet som for oss er mest Karibia så langt, Tobago Keys. Kritthvite strender, små palmeøyer med små utsiktspunkter utover turkist hav som ikke kan bli bedre av filter og bilderedigeringsprogrammer. Dyrelivet her er også spennende. Vi har sett masse skilpadder, rokker, sjøhester, eksotiske fisker og iguaner. Vi har snorklet oss rundt øyene og koralrevene mang en gang på våre dager her. Noe av det som gjør dette til en av våre favorittplasser er å kunne avslutte dagen med grillet Langousta (hummer) på stranden. Helt enkle forhold, men for en atmosfære og for ett måltid! Kanskje ett av våre beste reisetips så langt.Dette er i korte trekk de plassene vi har vært de første to månedene og det har vært en veldig god start på tiden i Karibien, men vi har fortsatt noen måneder igjen. Vi har nå sagt farvel til det sørlige belte av Karibia og har beveget oss nordover fra Martinique på jakt etter nye eventyr!

355 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle